Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - فهیمه‌سادات طباطبایی - همشهری‌آنلاین:
شب که می‌شود انگار دوباره یاد از دست‌رفته‌ها می‌افتند. از چادرها بیرون می‌آیند و خودشان را به ویرانه‌ها می‌رسانند. نگاه می‌کنند و نگاه می‌کنند. انگار که غم دنیا را در کوچه پس‌کوچه‌ها ریخته باشند. این قصه‌ هر شب‌شان است.

مردهای میانسال و مسن، شب‌ها، در کوچه و خیابان‌هایِ شهر، روبروی خانه‌هایِ سابقِ خود بیتوته و به خرابی‌ها نگاه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید آرزوهای خود را زیر خروارها خاک جستجو و آینده مبهمِ پیش روی‌شان را مرور می‌کنند. اینجا سرپل‌ذهاب است و اینها مردمی که یک هفته‌است خواب راحت به چشم‌شان نرفته. چهره‌های مبهوت‌شان نشان می‌دهد که هنوز باورشان نشده آنچه را که بر سر حاصل عمرشان آمده. زلزله دار و ندارشان را در یک چشم بهم زدن گرفته و آنها بیش از اینکه برای گذشته ناراحت باشند، نگران آینده‌اند.

چه‌کنم چه‌کنم بی‌سرپناهی

کوچه‌ها و محله‌های سرپل‌ذهاب شب‌ها پر از آدم‌ است. آدم‌هایی که در محل خانه‌های سابق خود، نقشه راه آینده زندگی‌شان را مرور می‌کنند. وارد هر کوچه که می‌شویم سریع اطراف‌مان گعده می‌کنند. از ناکافی بودن تسهیلات و کمک‌های بلاعوض مصوب می‌گویند و اینکه کفاف ساخت سرپناه راه نمی‌دهد. یکی‌شان که کمی جوانتر است می‌گوید: دولت اگر می‌تواند بیاید با همین پول خودش این خانه‌ها را بسازد. دیگری دنبال حرفش را می‌گیرد و می‌گوید: «بیشتر این پول وام است، با این بیکاری و فقر و بدبختی چطور باید وام را پس بدهیم. اینجا قبل از زلزله هم بیشترمان کار و کاسبی درستی نداشتیم، همینطور وام روی وام تلنبار کرده‌ایم و توان پس دادنش را نداریم، حالا اینها هم دوباره می‌خواهند یک وام به وام‌های دیگر ما اضافه کنند».

سرد نشوید!

هر جا پای صحبت‌ها بنشینی، مهم‌ترین درخواست‌شان این است که به مردم بگوییم، سرد نشوند و فراموششان نکنند. از دشواری ساخت خانه با وام و کمک‌های دولتی می‌گویند و می‌خواهند صدایشان را به گوش ایرانیان برسانیم که در مرحله ساخت خانه‌ها اگر کمک‌شان نکنند، از پس کار بر نمی‌آیند. مدام می‌گویند به ورزشکاران و هنرمندان و مردم بگویید زمستان سختی در پیش است و برف و باران؛ کمک کنید تا سرپناهی بسازیم.

شن‌پاشی به معابر

با آغاز روزهای بارانی، زلزله‌زده‌ها نگران گل‌آلود شدن معابر و نفوذ آب به درون چادرهاست. قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که مسئولیت اسکان موقت حادثه‌دیده‌ها را بعهده گرفته، از دیروز برای جلوگیری از گل‌آلود شدن معابر در اثر بارندگی، شروع به شن‌پاشی معابر، خصوصا در کمپ‌های اسکان اضطراری زلزله‌زده‌ها کرده است. این کار علاوه بر جلوگیری از گل‌آلود شدن در اثر بارندگی، مقدمات تحویل کانکس یا همان سازه‌های اسکان موقت هم هست. با تحویل کانکس‌ها به مردم، بخش مهمی از مشکلات فوری آنها خصوصا در حوزه بهداشت مرتفع می‌شود.

مهم‌ترین نیازهای فعلی زلزله‌زدگان

جمع‌آوری زباله در حال حاضر همچنان از ضرورت‌ها و نیازهای مهم مناطق زلزله‌زده است. بر اساس اطلاعات منابع محلی، بخشی از نیروهای شهرداری سرپل‌ذهاب پیش از زلزله هم به دلیل عقب‌افتادگی حقوق‌ها اعتصاب کرده بودند. پس از زلزله‌ هم طبعا همه توان و امکانات دستگاههای مسئول صرف امور مهم‌تر شده و بحث نظافت معابر و جمع‌آوری زباله‌ها مغفول مانده است. این مشکل البته تقریبا در همه روستاها و شهرهای زلزله‌زده وجود دارد و حل آن از دیروز در دستور کار گروههای مردمی و نهادهای امدادگر قرار گرفته است. از همین رو یکی از نیازهای مهم فعلی مناطق زلزله‌زده کیسه‌های زباله است و در صورت توزیع آن در میان زلزله‌زدگان، خود آنها هم آماده مشارکت در نظافت معابر و جمع‌آوری زباله‌ها هستند. علاوه بر کیسه زباله، پالت برای زیر چادرها، نایلون ضخیم برای مقاوم‌سازی چادرها در مقابل نفوذ آب باران، همچنان مهم‌ترین نیازهای فعلی زلزله‌زدگان است. امدادگران می‌گویند توزیع نایلون از دیروز آغاز شده اما باز هم برای مقاوم‌سازی همه چادرها در همه مناطق، به نایلون بیشتری مورد نیاز است.

ماجرای وبا چیست؟

احتمال شیوع وبا از جمله نگرانی‌های جدید زلزله‌زدگان در استان کرمانشاه است. در این باره با یکی از مسئولان اورژانس بیمارستان صحرایی ارتش گفت‌وگو می‌کنم. احتمال شیوع بیماری‌های عفونی را رد نمی‌کند اما تاکید می‌کند تا کنون هیچ مورد قطعی ابتلاء به وبا نداشتیم. در همان زمان مصاحبه ما، دو کودک دارای علائم اسهال و استفراغ و تب را به اورژانس می‌آورند. به پدر و مادر نگران آن کودکان توضیح می‌دهد که این علائم لزوما مربوط به وبا نیست و ممکن است مربوط به نوع تغذیه و آلودگی محیطی مناطق زلزله باشد. وی می‌افزاید: ما از تمام مواردی که ممکن است مبتلا به وبا باشند آزمایش می‌گیریم، در صورتی که ابتلا به وبا محرز باشد، باید بیمار را به کرمانشاه بفرستیم. تا کنون چنین موردی نداشتیم.

از همه جا، از همه رنگ

در خیابان‌های سرپل‌ذهاب با چند نفر از پرسنل اورژانس هم‌صحبت می‌شوم. از اورژانس اصفهان و شیراز هستند. می‌گویند موقعِ وقوع زلزله، در ماموریت بودند و به محض شنیدن خبر به منطقه آمده‌اند. تاکید می‌کنند یک هفته است که به درمان بیماران و مصدومان زلزله‌ کمک می‌کنند و تا هر زمان که به حضورشان نیاز باشد، در منطقه خواهند ماند. فقط آنها نیستند که داوطلبانه به منطقه آمده‌اند. در میان نیروهای رسمی امداد رسان، چه در هلال‌احمر، چه در نیروهای بهداشت درمان و چه حتی در میان ارتشی‌ها و سپاهی‌ها، هستند خیلی‌ها که نه بر اساس وظیفه که داوطلبانه و برای کمک به مردم آمده‌اند.
تلویزیون سیار
مشغول بازگشت به کمپ خبرنگاران در حیاط بیمارستان صحرایی ارتشیم که خنده‌ها و جست‌وخیزهای ده‌ها کودک در مقابل کانتینتر یک کامیون، توجهم را جلب می‌کند. جلوتر که می‌روم، می‌بینم صفحه نمایش بزرگی روی کانتینر نصب شده که در حال نمایش برنامه‌های تلویزیون است. روی کامیون عنوان ستاد فرماندهی نیروهای ویژه ناجا نقش بسته و حضور در سرپل‌ذهاب، شور و هیجان زایدالوصفی بین بچه‌ها بوجود آورده است. بچه‌هایی که پس از یک هفته، دوباره توانسته‌اند پای شبکه پویا بنشینند و کارتون ببینند. بچه‌ها در مناطق زلزله‌زده برای بازگشت به جریان عادی زندگی، به اقداماتی اینچنین نیازمندند. اقداماتی که با رفع نیازهای اولیه مردم زلزله‌زده، بیشتر باید مورد توجه دستگاههای دولتی و گروههای مردمی امدادرسان قرار بگیرد.

در همین زمینه: کمک ۳۵ میلیارد تومانی ایرانی‌ها به زلزله‌زده‌ها از طریق هلال احمر دستور فرمانده کل قوا برای تسهیل در امور سربازان مناطق زلزله‌زده کرمانشاه پارسایی: نتیجه گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره مسکن مهر را پیگیری می‌کنیم آسمان کرمانشاه و ۲ استان دیگر برفی می‌شوند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۴۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • سیل کنیا ۷۶ کشته و ۱۹ مفقودی برجا گذاشت
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • مشعل المپیک به فرانسه تحویل داده شد + ویدئو | واکنش تماشاچیان حاضر در استادیوم را ببینید
  • عجیب ترین شیوه حمل بار با خودرو که تاکنون دیده اید‍! | ویدئو
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • واضح‌ترین تصویرها از مغز با قوی‌ترین دستگاه ام‌آرآی
  • به دخترم برای تعلیق از دانشگاه افتخار می‌کنم | ویدئو
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد